Om oss

Låt oss börja från början, nämligen 1978.

Allt började 1978 då Anders Zettergren startade Infurn. Han var då en av de första att marknadsföra italienska designmöbler i Sverige. I början av 80-talet förvärvades Nordiska Galleriet, som redan då var den ledande butiken av moderna designklassiker i Skandinavien. Infurn fick därmed chansen att ta lärdom av de stora inom design och många internationella kontakter skapades – kunskapen om möbelproduktion fanns redan inom familjen som sedan länge drev möbelfabrik. När Nordiska Galleriet sedan såldes, påbörjades arbetet med en egen möbelkollektion specialiserad på Hospitality. Målet var och är fortfarande att ha Skandinaviens mest intressanta kollektion av stolar för hotell och restaurang. När vi levererade stolar, kom såklart även förfrågningar på bord, sedan fåtöljer och till sist soffor. Vi har idag vuxit och har nu ett komplett sortiment som används lika ofta på kontor eller i nya Coworking ytor.

2011 föddes deNONA, vårt eget varumärke. Infurn Contract gick över till att bli en ren säljorganisation. Med starten av deNONA fylldes kollektionen av ny klassiker skapade tillsammans med svenska formgivare, som tex Koncept Sthlm. Vi var mycket tidiga med att skapa en miljö- och hållbarhetsprocess tillsammans med produktionen, som är familjedrivna enheter där man i hela kedjan lägger en stor omsorg om oss, våra kunder och de projekt som vi får förmånen att vara del av. Trygghet för oss och för er!

Custom made är något vi gör i många projekt. Snabbt ser vi om möjligheten finns att skapa något från arkitektens bord, som kan anpassas till vår produktion. På ett enkelt sätt, skapar vi en egen identitet på möbeln, dvs ”bespoke light”. Vi vill vara ert bollplank i projekten!

Casa Bistro är vårt eget varumärke som består av allt från klassiska bistrostolar till gjutjärnsbord och stolar helt i naturell ljus rotting. Stolarna från Casa Bistro handflätas i Italien på klassiskt manér.

Sipa – Love for wood, säljer vi i hela Norden – det är en kollektion av vackra trämöbler till rimliga priser och med en fantastisk känsla.

Med mer än 40 års erfarenhet och hundratals utförda projekt så har vi skapat ett unik nätverk över hela Europa. Idag drivs Infurn av generation två och det är med stolthet som vi arbetar framåt tillsammans med er.

Välkomna att besöka oss i vårt showroom eller bli inspirerade här på hemsidan!