Patricia Urquiola föddes i Oviedo (Spanien) och bor för närvarande i Milano. Hon studerade vid Arkitekturskolan vid Polytechnic University i Madrid och Polytechnic i Milano, där hon tog examen 1989 samtidigt som Achille Castiglioni. År 1996 blev hon designchef på Lissoni Associati och 2001 öppnade hon sin egen arkitektur- och designfirma. Hennes projekt inkluderar diverse lyxhotell som Mandarin Oriental i Barcelona och W Retreat & Spa i Vieques.

Marco Maran föddes i Siena 1963. Hans design kommer sprunget ur tidskrävande forskning och ständig kontinuerlig förbättring av idéer. Han samarbetar med flera välkända designföretag och hans verk har dykt upp i många nationella och internationella utställningar. Han har fått flertalet priser  för sina många projekt.

Studion Lievore Altherr Molina bildades 1991 från sammanslagningen av tre parter: Alberto Lievore, Jeannette Altherr och Manel Molina. Deras arbete har visats i Barcelona, Köln, Chicago, Stockholm, Helsingfors, Lissabon, London, Madrid, Malmö, Milano, New York, Paris och Tokyo och publiceras regelbundet i internationella tidskrifter.

Jasper Morrison är en av Storbritanniens mest internationellt kända designers. Född i London 1959 och har stuerat design på Kingston Polytechnic och Royal College of Art i London. Jasper Morrison Ltd har kontor i London, Paris och Tokyo. Företaget designar ett brett sortiment av hushållsprodukter, arkitektoniska och urbana rum och arbetar med internationella varumärken av möbler och modern design som Alessi, Andreu World, Cappellini, Flos, Kettal och Vitra.

Katarina Grundströmers stora passion i livet är att skapa unika miljöer med allt vad det innebär från att förstå och tolka de personer som ska leva (eller bo) där. ”Det viktigaste av allt är förstås resultatet. Det är den passionerade känslan jag brinner för, att skapa och tolka personliga miljöer utifrån de människor som ska leva eller jobba där.” enligt Katarina.

Piergiorgio Cazzaniga är en av Italiens mest internationellt kända designers. Under 1990-talet etablerade han sin egen firma, Piergiorgio Cazzaniga Design i Lentate sul Seveso (Lombardiet) och har sedan dess arbetat med möbeldesign för flertalet företag. Hans skapelser, alltid innovativa, har vunnit ett flertal internationella utmärkelser.

William Sawaya är en libanesisk arkitekt (född i Beirut 1948) som tog examen 1973 från Beirut National Academy of Fine Arts. År 1978 flyttade William Sawaya till Italien och tillsammans med Paolo Moroni etablerade han Sawaya & Moroni 1984. Företaget fokuserar på arkitektur, inredning och produktdesign. Hans arbete har publicerats i olika design- och arkitektoniska böcker, tidskrifter och tidningar och hans arbete visas i olika museer samt i offentliga och privata samlingar.

Javier Mariscal föddes i Valencia, Spanien (1950), men det var i Barcelona han utvecklade sin karriär. Medelhavets kultur återspeglas genom optimism och symbolik som präglar hans design. Hans bakgrund påverkar även hans vibrerande färgpalett och poetiska metod. Som industridesigner har Mariscal designat otaliga produkter och möbler såsom Wok fåtölj som föddes ur hans kreativa fantasi.

Som en del av Neuland Industriedesign arbetade Michael Geldmacher tillsammans med Eva Paster för internationellt kända företag under nästan 15 år. Deras gemensamma ståndpunkt: ”produkter är ett uttryck för en syn på livet i enlighet med förändrade värderingar och system, därför söker vi nya formuleringar och genom detta sätt kommer vi att omvärdera funktioner och hitta nya estetiskt uttryck…”

Född 1976, arbetar och lever Constance Guisset nu i Paris. Efter fullföljda studier inom Business och Political sciences, valde hon att inrikta sig på design och blev antagen till ENSCI design school, från vilken hon tog sin examen 2007. Året därpå fick hon utmärkelsen Grand Prix du Design de la Ville de Paris samt Prize for the Public of the Design Parade at La villa Noailles (Hyére; France) .2010 blev hon nominerad till ”the ten designers of the year” och vann Audi Talents Award.

Skrivo Design, grundad i Milano 2012,av den kroatiske designern Stefan Krivokapic, är en konsultfirma som specialiserat sig på möbler och belysning. Krivokapics multikulturella bakgrund möjliggör för honom att förena traditioner, sedvänjor, värderingar och material från olika kulturer i syfte att utveckla intressanta nya produkter.

Sebastian Herkner, född 1981, har studerat produktdesign på Offenback University of Art and Design, med specialinriktning på föremål och möbler, där olika kulturella sammanhang förenats och banbrytande teknologi kombinerats med hantverkskunnande. Allt för att betona en mångformig estetisk lockelse av återvunna material och former.

Büro Famos grundades 2012 i Berlin av Hanna Litwin och Romin Heide. Byråns målsättning är att designa hållbar, medveten belysning, möbler och accessoarer. Varje nytt designprojekt är baserat på en mästerlig kombination av sofistikerade processtekniker och nya material, vilka används för att utforma innovativa lösningar och skapa skarpskurna föremål som är både roliga  och användarvänliga.

Paolo Lucidi (1974) och Luca Pevere (1977) tog båda sin examen vid Politecnico di Milano och fick sin professionella skolning i sitt samarbete med Marc Sadeler och Marco Ferreri (2002-2006). De har haft uppdrag för ett flertal internationella företag och började utveckla sina egna projekt under 200, varpå de startade sin studio LucidiPevere 2006. Studion jobbar kontinuerligt med olika typer av produkter och använder sig av ovanliga tekniker och estetiska uttryck för att uppnå en formenlig lösning.

 

Den erfarenhet Simon Pengelly skaffat sig i sin fars verkstad då han var ung, har spelat en avgörande roll i hans utveckling och designuttryck. Pengallys skapelser har ett starkt hantverksinslag vad gäller tolkningar av material och förståelse för hur människor nyttjar och interagerar med produkter. Pengellys signum består av rena, ursprungliga och lätta former.

Paulin är oomtvistat en av pionjärerna inom modern design. Han har, sedan början av sin karriär på 50-talet, spelat en viktig roll inom designhistorien och har fullständigt förändrat konceptet för fransk livsstil tack vare en personlig vision av levande utveckling.

Luca Botta föddes I Udine 1966. Han studerade på Department of Architecture i Vendig och odlade parallellt sitt intresse inom området industridesign. Han arbetar med inredningsarkitektur, designar hem och butiker i såväl Italien som internationellt, samt även med industridesign. Han första produkter var ”God save the Queen” och ”Hayku” karmstol för Accento. Han har formgett ”the White Flower kitchen” och ”Little box”, en förvaringsmodul med rigorösa proportioner, för Meson’s

 

FORM US WITH LOVE är en Stockholmsbaserad industridesignstudio. Studion grundades  2005 och har sedan dess flyttat gränserna för konventionella inredningsinitiativ. FUWL samarbetar med företag inom utveckling och produktion av vardagsföremål, möbler och belysning. Uppdragsgivare är bl a skandinaviska och internationella företag såsom; Ateljé Lyktan, Bolon, Cappellini, DePadova, Muuto, Design House Sthlm och One Nordic Furniture Company.

Antonio Sciortino ingår i den rika tradition av kunskap och hantverksskicklighet som är besläktad med det hantverksmässiga arbete, där han inspirerats av den italienska kreativiteten. Denna framstående kunskap och innovation har han kunnat sprida internationellt

 

 

 

Antonio Rodriguez, född I Spanien 1963, började studera arkitektur på the Polytechnic of Valencia. Efter ett besök på en designutställning i Valencia bestämde han sig för att även studera industridesign på School of Applied Arts of Valencia, där han tog sin examen 1989. Antonio Rodriguez gick in som partner hos MTP 2003, där han ansvarar för partnerskapets flaggskeppsaktivitet; industridesign.

Peter Harvey bidrar med innovative, futuristiska, högkvalitativa och exklusiva inredningslösningar, där han möter avancerade och praktiska krav från en konstnärligt uppskattande kundkrets. Hans studio designar möbler och belysningslösningar  såväl som glasobjekt, passande för både offentligmiljösidan och hemmiljö.

Stefano Bigi, född 1974, växte upp i både Frankrike och Italien, och flyttade senare till Milano 2005, där han grundade the Helldesign studio. En möbel är alltid resultatet av ett samarbete mellan designers idéer och producentens tekniska erfarenet – ett verkligt möte mellan form och teknik.

Paolo Martinig föddes I Cividale del Friuli (UD) 1962, 1982 skrevs han in på Department of Ardchitecture at the University in Venice. 1986 trädde han in I kommunikationsvärlden och stannade inom den sektorn till 1994, stationerad i Milano, Treviso och Udine. Han tog med sig all sin erfarenhet och kreativitet från kommunikationsområdet till detta nya område.

Mauro Fadel föddes 1963 I Sankt Gallen, Schweiz. Han flyttade till och arbetar numera i Oderzo (TV). 1992 tog han sin arkitekturexamen, med specialinriktning och en Mastership i Industridesign på IED i Milano. Han har vunnit ett flertal viktiga internationella priser och utmärkelser inom design.

Arkitekt Paolo Badetti grundade Pba-studio under det tidiga 2000-talet, och flerdubblade verksamhetsområdena inom arkitektur, medan han samtidigt utvecklade interiör-, offentligmiljö- och industridesignbaserade aktiviteter, och skapade ett flertal utmärkta designlösningar inom hotellbranschen. Utvecklingen av design inom hem-, hotell- och servicesektorn har bidragit till att hjälpa studion utveckla en djup kunskap om modern livsstil. Detta gäller även genom en teknik-designstruktur tillägnad teknikområden och utveckling inom forskning.

I början på 1990-talet öppnade Gianni Rossetti sin designstudio och började formge möbler för diverse företag som såsom Friuli Venezia Giulia, Veneto och Trentino-Alto Adige regions, inklusive LaCividina, för vilka han har formgivit ett flertal kollektioner. För närvarande arbetar han i Tricesimo, där han även arbetar med att designa privata och offentliga byggnader.

Koncept Stockholm är en arkitekt- och designbyrå grundad 1996. För kunder med olika visioner och affärsidéer har KS färdigställt över 2000 projekt i fler än 20 länder. KS genomför projekt med hög kreativ nivå för att generera värde och konkurrensfördelar.